Äggfritt Glutenfritt Godis Mellanmål Paleo Raw food SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Enkla raw food bars med choklad (proteinrika, vegan)

IMG_6580

Raw food bars eller bollar är superenkelt att göra! Jag tycker att flera av de recept jag sett på nätet är onödigt krångliga. Egentligen behövs bara 2 ingredienser som bas: torkad frukt och nötter eller frön (pumpakärnor/solroskärnor/hampafrön och likn). Sedan krävs ju lite kryddning för extra smak såklart. Beroende på vilka ingredienser du väljer så blir barsen mer eller mindre proteinrika.

IMG_6585

Skär bitarna som bars eller mindre fyrkanter som du vill. Perfekta bitar som ett mindre eftermiddgasmellis eller som efterträningensnacks.

Enkla raw food bars med choklad

12-16 st

 • 225 g frön och nötter Jag valde en blandning av pumpakärnor, hampafrön och hasselnötter. Pumpakärnor och hampafrön innehåller mer protein än nötter. Hasselnötter valde jag för att de ger god smak och passar med choklad.
 • 400 g torkad frukt Bäst GI och konsistens ger fikon och aprikoser som ska vara fuktiga och fina – inte gamla och torra. Färska dadlar går också bra men då blir det mer som dessert-bars.
 • 30 g (ca 3 msk) kakao
 • 0,5 tsk salt

Extra smak och tillskott (valfritt)

Kör frön och nötter i matberedare tills att de är ordentligt finhackade ungefär som grovmalet mandelmjöl. Tillsätt kakao och annan smaksättning och blanda. Tillsätt torkad frukt och kör matberedaren igen tills att det bildats en klibbig deg som går att forma.

Tryck ut degen ordentligt i en form täckt på insidan med plastfilm. Jag använde en limpform. Låt kakan vila lite i kylen och skär sedan lagom bitar.

Näringsberäkning per bit (om man räknar på 12 bitar)

 • kcal: ca 230
 • Protein: ca 9 g
 • Kolhydrater: ca 10 g
 • Fett: ca 10 g

 

 

 

 

(2) Comments

 1. Isabelle Grankvist says:

  Supergoda och nyttiga!

 2. […] Enkla raw food bars med choklad (proteinrika, vegan) […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d