Annonser
kostråd

Varför glutenfritt, mjölkfritt och sockerfritt i 21 dagar?

”Jag kan förstås bara tala för mig själv men de här tre veckorna har gett mig mer än vad de senaste åren på egen hand har gjort. Tankesättet, matlagningen, rutinerna, hur jag väljer att behandla min kropp… Nilla, du är grym! TACK.”

Collage_cleanvegan

Varför glutenfritt och mjölkfritt i 21 dagar?

Riktlinjerna under onlineprogrammet ”21 dagar ren och läkande mat” är designade för att ge din kropp chans att äta så rent och utrensande som möjligt inom ramarna för en helt normal vardagskost. Det vill säga du äter rejäl, lagad mat som samtidigt främjar kroppens självläkning och utrensning.

Gluten, vetestärklelse, mjölkprotein och socker är av olika skäl störande element i vår kost (inflamationsdrivande, allergiframkallande, störande för frisk mage/tarm o.s.v.) och när vi utesluter dem under en period kan vi upptäcka den nivå av hälsa som är möjlig för oss. Du har på så sätt chansen att upptäcka om du mår bättre av att utsluta både gluten och mjölk eller om det kanske bara är mjölken som är boven i dramat för just din oroliga mage.

Det som främst händer när vi slutar äta gluten och mjölkprotein är att tarmslemhinnan mår bättre och inflammationer går ned. Många, långt fler än de som har celiaki eller mätbar överkänslighet, märker ganska snart att glutenfri och mjölkfri kost ger mer energi och bättre sömn. Andra effekter är ofta klarare tankar, färre infektioner, smidigare leder, bättre hy, färre sjukdomar generellt och mindre svullen och uppblåst mage. När inflammation dämpas i kroppen fungerar även hormonsystemet bättre.

Nästa start av onlineprogrammet är 15 april. Boka här…

Varför sockerfritt?

Vitt socker har ingen ett fysiologiskt behov av att äta. Det är heller inte skadligt att äta socker i sig – men de flesta av oss blir lätt beroende och vi har inte kontroll över vårt intag.

Det finns massor med forskning som visar att för mycket socker skapar inflammationer i kroppen. Symtom av inflammationer kan vara ledvärk, muskelvärk, magont och huvudvärk, kronisk förkylning eller problem med bihålor, eksem, åderförkalkning, allergier, astma, Alzheimers, Parkinson, reumatism, ulcerös kolit, Crohns sjukdom, diabetes 1, cancer, hjärt-och kärlsjukdomar, och många fler svåra sjukdomar.
Genom att vi låter det söta vi äter komma från sött i naturlig form, t.ex. frukt, bär och torkad frukt i begränsad mängd så kan vår hjärna anpassa sig till ett mer balanserat intag och vi triggas inte lika lätt. Våra blodsockernivåer hålls stabila vilket leder till jämt humör, bättre sömn och mer pålitliga hungerskänslor.

Läs mer om inflammation och kosten här…
Läs mer om socker och alternativ sötning här…
Läs vanliga frågor & svar här…

21 dagar bild vOnlineprogram: 21 dagar ren och läkande mat – Vad kan det innebära för resten av ditt liv?

Nästa start 15 april

Läs mer om innehållet…

Du får:

  • Nedladdningsbar uppstartsguide
  • Nedladdningsbart häfte med över 100 recept
  • Dagliga coachande e-mail under 21 dagar
  • Facebookgrupp där du möter mig (kostrådgivare, kock och coach) och övriga deltagare
  • Extramaterial om hur du lägger upp din kostomställning, gör inköp och allt om de nya vanorna.
  • Inspirerande bonusrecept löpande
  • Resursfiler för personlig utveckling.

Välj själv om du äter vegan under perioden eller om du äter fisk, ägg, kött osv. Oavsett inriktning (vegan eller ej) så är maten du kommer äta grönsaksbaserad och har effekten att vara hormonreglerande, inflammationsdämpande, blodsockerbalanserande och främjar god tarmflora.

Programmet har ett holistiskt perspektiv vilket innebär att vi inte enbart fokuserar på maten i sig utan även vanor, miljö, relationer, relationen till kroppen och till mat i dagliga mail och i onlineforumet. Du får med dig riktlinjer för och kunskap om hälsosam kost som räcker hela livet.

OBS! Du behöver inte veta om du ska följa programmet med veganinriktning eller inte när du bokar din plats! Du får allt material skickat till dig ca 1vecka innan start och har god tid på dig att sätta dig in i hur du ska välja. 
Läs mer vad andra sagt….
Läs mer om innehållet…

Boka nu…


”Tre veckor utan socker, gluten och mejeri. Ett fantastiskt 21 dagars program med recept och coachning av Nilla’s Kitchen​ har skapat härliga insikter. Kosten betyder så mycket för hur man man mår är en insikt som blivit alltmer påtaglig för min del; med ålder, hormoniell cancer, stelare leder och biverkningar… allt det där som inte fanns i livet tidigare. Dessa 3 v med massa god mat, massa grönsaker och finurliga alternativ med ren naturlig mat utan tillsatser har gjort livet piggare, smärtfritt, ohungrigare, sömnrikare, mer inspirerat till att planera och äta bra. För några veckor sedan var träning = smärta och rätt mycket ångest men nu har det gått strålande. Det är inte svårt egentligen men kräver motivation och planering. Att det vi gör och stoppar i oss nu är inte är för att bli yngre utan för att bli äldre. Vem orkar strunta i det,liksom? ”
 
”Jag känner mig lättare, klarare, starkare, piggare, mer harmonisk, friskare, mer målmedveten. Gladare.”

Annonser

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}
%d bloggare gillar detta: