Mellanmål Paleo Raw food SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Fruktbitar med nötsmör

IMG_0432

Inga nyheter – en liten påminnelse om ett gott sätt att äta frukt på bara som mellis eller snacks. Skär upp frukt och toppa med olika nötsmör eller kryddor.

Är nötsmör så som jordnötssmör och mandelsmör verkligen nyttigt?

Förr ansågs jordnötssmör onyttigt främst eftersom att man drog likhetstecken mellan hälsosamt och fettsnålt. Nötter innehåller fett men är fortfarande supernyttigt eftersom att fettet innehåller vitaminer, det bidrar med lång mättnadstid, nötterna består också av protein och innehåller mineraler och antioxidanter.

Ett nötsmör av bra kvalitet består enbart nötter och eventuellt salt. Vilket de flesta gör. Det finns jordnötssmör med tillsatt olja och socker – se upp för dom bara. Rent jordnötssmör är en gott och en bra proteinrik ingrediens för veganer.

Tips kombinationer:

  • banan och jordnötssör + kakaonibs om man vill
  • äppelbitar med kanel och kardemumma
  • äppelbitar med mandelsmör
  • päronbitar med jordnötssmör

(1) Comment

  1. […] Fruktbitar med nötsmör Tofu smootie bowl med banan och kiwi Bananbröd med havre, nötter och torkad frukt (glutenfritt, mjölkfritt) Gräddig blåbärschia med vanilj och mandel Chokladhummus – igen! […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: