Dessert Fikabröd/kakor Glutenfritt Mjölkfritt Vegan/Växtbaserat

Rabarberpaj med kokossocker och vanilj (naturligt glutenfri, vegan)

Syrlig och söt rabarberpaj med kokossocker. Extra smakrik med toner av citron och vanilj som förhöjer rabarbersmaken. Vad kan man säga mer än att den här naturligt glutenfria, lite nyttigare rabarberpajen är jättegod!

Jag använder kokossocker ganska sällan, men till rabarberpaj krävs något lite extra sött – inte extremt mycket men något lite extra. Använd smör eller ersätt med kokosolja för att göra pajen vegan. Havregrynen och durramjölet eller rårismjölet är fullkornsmjöler, alltså närings- och fiberrika.

Servera pajen med krämig och len vaniljsås gjord av cashewnötter om du vill. Recept:

Rabarberpaj med kokossocker och vanilj (glutenfri)

ca 8 port

  • ca 600 g rabarber, skurna i 2 cm bitar
  • 1 dl kokossocker (mängd efter smak)
  • ev. 1 tsk rivet skal från citron
  • ev. 2 krm vaniljpulver
  • 2,5 dl glutenfria havregryn eller “vanliga”
  • 2 dl durramjöl eller rårismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g kokosolja eller smör

Recept: vaniljsås (raw, vegan)

Värm ugnen till 175°C. Lägg rabarber i en pajform, strö på 0,5 dl (halva mängden) kokossocker, tillsätt ev. rivet skal från citron och vaniljpulver och blanda om. Blanda ihop resterande ingredienser till smuldegen och fördela den jämt över rabarberna. Grädda pajen i 25-35 min. Rabarbern ska vara helt mjuk och genomlagad och ska ha saftat sig och bubblat ordentligt en stund mot slutet. Smuldegen ska vara genomgräddad och gyllene på toppen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: