Tillbehör

Att fermentera/syra grönsaker (och annat) är faktiskt superenkelt…

Att fermentera/mjölksyra grönsaker är faktiskt superenkelt! Det här inlägget är bara tips/inspiration att komma igång och testa. Du behöver:

1. Grönsaker
2. Salt (jodfritt)
3. Burkar med tätslutande lock, enklast är det om de är själv-pysande dvs burkar med snäpplock och gummiring.

Här (bilden) har jag gjort en blandning med vitkål, äpple och lök och sedan en med bara rödlök. Att syra lök är sjukt gott – och alltså enkelt! Passar som tillbehör till så mycket! Löken blir mildare och syrlig…. går att ha till typ allt…

🧅 Syra lök, snabbrecept: gör en saltlag på 2% salthalt (ex. 1000 g/1l vatten + 20 g salt). Skiva löken tunt och packa i en burk, ev. med kryddor. Lämna en bit till kanten. Fyll upp med saltlag så att det täcker. Toppa med tex en påse med vatten för att hålla löken under ytan. Stäng locket och låt stå i rumstemperatur i ca 10 dagar. Det ska börja pysa på dag 2-4. Efter 10-14, dagar ställ i kylen för ”mognad” 2-3 mån – eller hur länge som helst. Tips: jag rev lite rödbeta och tillsatte ca 1 tsk till varje burk lök för färgens skull, ger inte smak).

För dig som vill veta mer, lära dig, testar för första gången – så har jag ett inlägg med allt man behöver tänka på och recept på bra blandningar:

Flera recept/inlägg fermenterat

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: