Dessert kostråd Paleo Vegan/Växtbaserat

Bananglass med jordnötssmör och riven choklad

Innehåller annonslänkar

Men bananglass kan väl alla göra numera? Eller? Behövs det ett recept till? Om inte så är det verkligen dags att börja experimentera fram dina favoritsmaksättningar! Glass av banan med jordnötssmör och lite salt och choklad… himmelskt! En dessert för särskilda tillfällen verkligen. Vill man ha en mer energisnål mellis/dessert – blanda upp bananen med frysta bär istället.

Dela gärna med er i kommentarer vilka som är era bästa kombinationer!

Vill man ha extra söt glass ska man komma ihåg att bananerna behöver vara ordentligt mogna när ni fryser in dom! De kan gärna var rejält bruna i skalet. Men är man ute efter mer fiberrika och midre söta bananer så ska man frysa in gröna. Till just den här desserten som är extra lyxig så har jag valt det sötare alternativeet…

Till särskilda tillfällen kan man lyxa med extra sött och kanske till och med tillsätta dadlar och lönssirap eller liknande. Jag har toppat med riven mörk choklad och flytande nötsmör. Till vardags och mellanmål räcker sötman från bananen gott och väl…

Skriv ut receptet

Nicecream med jordnötssmör chokladrippel

Glass av banan med jordnötssmör och lite salt och choklad… himmelskt! En dessert för särskilda tillfällen verkligen.
MåltidDessert
KökPaleo, Växtbaserat
Nyckelordglutenfritt, mjölkfritt, Utan vitt socker
Tillagningstid: 5 minuter
Portioner: 1 port
Kalorier: 379kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Kör banan, kakao, salt och vaniljpulver i en matberedare tills att allt är finsmulat och börjar klibba ihop sig. Tillsätt nötsmör och vatten och kör matberedaren igen tills att konsistensen är glasslik. Skrapa ned sidorna av matberedaren några gånger om det behövs och mixa igen tills att glassen gått ihop sig. Tillsätt en gnutta mer vatten om det behövs – men försiktigt, det blir lätt för mycket.
  • Ringla ev lite extra nötsmör och strö med hackad choklad Servera genast! Ställ in i frysen en stund om glassen blivit för mjuk.

Näringsinnehåll

Kalorier: 379kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 9g | Fat: 17g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 7g | Kolesterol: 1mg | Natrium: 116mg | Kalium: 943mg | Fiber: 8g | Socker: 29g | Vitamin A: 132IU | Vitamin C: 17mg | Kalcium: 29mg | Järn: 2mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: