Bröd Glutenfritt Mellanmål tillbehör

Glutenfria kex med kikärtskex med timjan och rosmarin

Superenkla kex med bara tre huvud-ingredienser; kikärtsmjöl, vatten och olivolja och så lite smak på det…. Kikärtsmjöl är näringsrikt och användbart med unika egenskaper med väldigt högt innehåll av både protein och fibrer: Protein: 22g/100g, Fiber: 21g/100g.

Kikärtsmjöl binder bättre än de flesta glutenfria mjöler, dvs binder mycket vätska. Passar perfekt i pajskal och pannkakor. Hitta fler recept med kikärtsmjöl här…

Kexen är natuligt glutenfria, äggfria och vegan.

Skriv ut Pin
5 from 1 vote

Kikärtskex med timjan och rosmarin (naturligt glutenfritt, vegan)

Superenkla kex med bara tre huvud-ingredienser; kikärtsmjöl, vatten och olivolja och så lite smak på det….
Måltid Bröd
Kök Växtbaserat, Vegan
Keyword Äggfritt, fiberrikt, glutenfritt, mjölkfritt, Naturligt glutenfritt, Proteinrikt, Vegan
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 20 st
Kalorier 38kcal

Ingredienser

  • 100 g kikärtsmjöl ca 2,25 dl
  • 2-3 krm salt
  • 1 tsk torkad timjan eller 2 tsk färska blad
  • 1 tsk torkad rosmarin eller 2 tsk hackade färska blad
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vatten

Instruktioner

  • Mät upp och blanda torra ingredienser, inkl. kryddor i en liten skål eller bunke. Tillsätt olja och vatten och knåda snabbt ihop till en deg med en sked och sedan handen om det behövs. Anpassa konsistensen med en gnutta med mjöl eller vatten om det behövs. Konsistensen ska vara fast, inte kladdig men inte smulig. Låt stå i kylskåp i ca 30 min. Värm under tiden ugnen till 175°C.
  • Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper i princip så tunt det går… men ja, det kan också bli för tunt – uppskattningsvis 0,5 mm tjockt. Kavla långsamt och noga så att det blir jämt och degen inte spricker.Lyft av det översta pappret och skåra degen med en vass kniv – kex-former/rektanglar. Lyft försiktigt över det understa pappret med den skårade degen på en plåt.
  • Grädda i mitten av ugen i ca 15 minuter.

Nutrition

Kalorier: 38kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 1g | Fat: 2g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Natrium: 63mg | Kalium: 43mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 7IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 15mg | Järn: 1mg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Independently verified
198 recensioner
%d bloggare gillar detta: