Dessert Mjölkfritt Paleo

Chokladglass (paleo)

Innehåller reklam via annonslänkar!

Åh herregud… sååå gott! Jag är chokladälskare och den här glassen är min nya favorit… Näringsrik glass som inte bara är baserad på frukt utan också innehåller nyttiga fetter och protein. MEN! Smaken och konsistensen är det absolut bästa med den…

Det här är en dessert som både är otroligt god men även ger kroppen det den behöver när du är extra chokladsugen. Du får i dig proteiner och rätt sorts fetter så att du känner dig tillfredsställd.

Betyg: 5 av 5.

“Så värdefull kunskap”

Så värdefull kunskap och väldigt roligt att få lära sig laga nya rätter som både är nyttiga balanserade och fantastiskt goda. Jag är så nöjd med kursen och allt det som jag lärt mig.

Camilla A

Dessert perfekt för hormonbalans och fertilitetshälsa som innehåller högkvalitativa fetter från ghee och ägg, även fullvärdigt protein från äggen och kollagen om man vill tillsätta det (valfritt). Och så antiinflammatorisk kakao och choklad förstås… Mörk choklad och kakao innehåller nämligen flavonoider som kan minska inflammation.

Grunden för hormonbalans och stabilt humör är självklar att…

  1. vi får i oss tillräckligt med riktig mat.
  2. att maten vi äter innehåller all den näring i form av proteiner, fetter, fibrer, viktiga vitaminer och mineraler som behövs för att kunna producera alla sorters hormoner – inte bara könshormoner utan även t.ex. må-bra-hormoner.
  3. magen mår bra och gör det den ska, tex att vi har ett fungerande näringsupptag.
Skriv ut receptet

Chokladglass (paleo)

MåltidDessert, Mellanmål
KökPaleo
NyckelordAntiinflammatorisk kost, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt, paleo, Sockerfritt
Förberedelser: 5 minuter
Tillagningstid: 5 timmar
Portioner: 6 port
Kalorier: 195kcal

Ingredienser

Extra smaksättning (valfritt)

Extra tillskott (valfritt)

Instruktioner

  • Mixa alla ingredienser tillsammans i en blender, matberedare eller med stavmixer till slät konsistens. Tillsätt kollagen om du vill och smaka av och söta extra om du vill det. Tex börja med en mindre mängd kakao och tillsätt mer efter smak (jag gillar mycket!). Tillsätt någon matsked honung/lönnsirap, smaka av med mer om du tycker det behövs (jag använde 1 msk honung).
  • Vill du ha tuggiga bitar i glassen kan du röra i hackad choklad eller annat som du gillar. Vänta med nötsmöret.
  • Antingen häll glassmeten i en glassmaskin eller direkt i en burk. Kör glassmaskinen (om du har en) tills att glassen är klar och för över till en burk. Har du ingen glassmaskin är det helt OK att frysa in smeten som den är- den blir lite hårdare bara.
  • Om du vill ha klickar av nötsmör i glassen: Rör försiktigt i klickar av nötsmör precis innan du ställer glassburken i frysen. Se till att nötsmöret fördelas jämt i smeten utan att blandas ut för mycket med smeten.
  • Ta fram ur frysen en stund innan servering för att tina.

Anteckning

Näringsberäkningen är gjord på grundreceptet utan extra tillskott, sötning och annan smaksättning under de särskilda rubrikerna. 

Näringsinnehåll

Kalorier: 195kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 4g | Fat: 15g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 1g | Kolesterol: 93mg | Natrium: 96mg | Kalium: 315mg | Fiber: 3g | Socker: 6g | Vitamin A: 136IU | Vitamin C: 5mg | Kalcium: 22mg | Järn: 2mg

(1) Comment

  1. […] kööööör vi bara… med ännu mer chokladglass! Jag syftar på att jag lade upp ett nytt recept på chokladglass i förrgår… och nu kommer det alltså ett till. Jag har laborerat lite med glass på senaste […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d