Dessert Fikabröd/kakor Mjölkfritt Paleo SCD-vänliga recept

Plommonkaka med mandel och honung – paleo/naturligt glutenfri

Plommonkaka med mandel och honung - naturligt glutenfri
Innehåller reklam via annonslänkar

Receptet till den här fantastiska dessertkakan har jag från början utvecklat från ett recept med vanligt vetemjöl och socker. En variant med äpplen finns med i boken Baka glutenfritt och den brukar jag baka ofta som dessert att bjuda på.

Kakan är god som den är, dvs det behövs ingen vaniljsås eller glass till om man inte vill. Men glass passar väldigt bra! 🙂

Plommonkaka med mandel och honung - naturligt glutenfri
Skriv ut receptet

Plommonkaka med mandel och honung – naturligt glutenfri

MåltidDessert, Fikabröd
KökGlutenfritt, Paleo
Nyckelordmjölkfritt, Naturligt glutenfritt, paleo, Sockerfritt, Utan vitt socker
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Portioner: 10 bitar

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm ugnen till 160-175°. Smält smöret/kokosoljan. Vispa ihop ägg och honung. Rör i smöret/kokosoljan lite i taget i äggsmeten under omrörning. Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta i äggsmeten. Rör till slät.
  • Kärna ur och klyfta plommonen fint. Smöra en rund form med löstagbar botten med smör eller kokosolja och mjöla med mandelmjöl. Bre ut smeten över botten och skapa ett mönster med äppelklyftorna som du lätt trycker ned i smeten. Pensla plommonen med lite honung/annan sötning om du vill ha en glansigare yta.
  • Grädda i ca 35-40 min i mitten av ugnen eller lite längre ned. Kakan kan få lite mycket färg mot slutet (som man kan se på bilderna). Lägg i så fall folie över och fortsätt att baka. Servera gärna lite varm.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: