kostråd

Vad innehåller en nyttig soppa? Lagar du näringsfattig mat utan att veta om det? 10 recept….

Varför mättar inte maten? En av de vanligaste insikter mina kostklienter får efter ett par veckor med sin kostplan är att de tidigare ätit för lite av vissa saker och eventuellt för mycket av andra… Trötthet och/eller blodsockerfall, att man inte klarar sig utan mellanmål eller att småäta är väldigt vanligt t.ex. bland de som startar onlineprogrammet 21 dagar ren och läkande mat.

– Hur vet man att man äter med bra balans av råvaror?

Det känner man! När man äter med rätt kombinationer av råvaror i balans är det t.ex. vanligt att uppleva att man kanske äter stora portioner men inte behöver äta lika ofta – som dessutom leder till vikt i balans – oavsett om det är oönskad övervikt eller undervikt man vill kommat till rätta med. Man upplever stabil och jämn energi över dagen och man kanske till och med börjar sova bättre.

Läs t.ex. det här: “Något jag lärt mig under programmet är att mina portioner är och ska vara stora. För några år sedan när jag under en tid plötsligt hade lagt på mig 3-4 kg så började jag äta mindre. Men det gjorde bara att jag blev sugen för att jag var hungrig och så blev det ibland lite strunt som slank ner. Från att varit energisk kände jag mig ofta väldigt trött. Nu är jag tillbaka till det jag vet passar mig, tre mål mat för då behöver jag inte äta några mellanmål. Under de 21 dagarna har jag förstått att jag behöver äta mycket mer protein än jag trott för att bli mätt. Jag har inte vägt mig under de 21 dagarna, för det har egentligen inte handlat om vikt, men jag provade ett par byxor som jag inte haft på nästan 3 år och de passar. Så för att summera, självklart fortsätter jag den här resan även om det kommer att bli avsteg.”/deltagare senaste omgången av 21 dagar ren och läkande mat.

Reklam för Greatlife.se

TIPS! Ren benbuljong finns i pulverformat och är ett fantastiskt gott och nyttigt proteintillskott i alla soppor och buljonger. Jag har alltid Nordic Kings Benbuljong som är från svenska KRAV-djur (!!!) – pulvret innehåller inga tillsatser. OBS! Inte heller kryddor och smak så kombinera gärna med ett gott örtsalt tex herbamare.

Vad en soppa/måltid bör innehålla för att vara en fullvärdig måltid

En fullvärdig måltid innebär att man får i sig all näring man behöver – inte bara vitaminer, mineraler och antiinflammatoriska råvaror eller vad man nu eftersträvar utan även byggstenar för celler och hormoner och annat kroppen behöver. En måltid ska innehålla

  • Protein
  • Kolhydrater
  • Fett
  • Fibrer
  • Ytterligare näring – det innebär t.ex att de råvaror vi väljer är av bra kvalitet och variation. Kanske lägger vi till kryddor med vissa egenskaper osv…

10 smakrika höstsoppor – ren och läkande mat

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: