Äggfritt Fikabröd/kakor kostråd Mellanmål Vegan/Växtbaserat

Melliskakor med svarta bönor och choklad (glutenfria, vegan)

Innehåller annonslänkar

Mättande, fiberrika och goda mjuka chokladkakor till mellis eller före/efter träning. Tillsätt hackade nötter om du vill ha extra crunch i kakorna! Vill du lyxa till kakorna lite extra – även lite hackad mörk choklad…

Klara på en halvtimme!

Många har efterfrågat äggfria bakverk och recept. Här kommer ett favoritrecept från onlineprogrammet 21 dagar ren och läkande mat. Varje dag får man coachande inspirations-mail och det här receptet har gömt sig i ett av de dagliga mailen. Jag tycker att det förtjänar att lyftas fram.

Kakorna blir mjuka! De ska ätas inom ett par-tre dagar eller frysas in. Efter att ha varit i frysen blir de godast om de värms upp lite.

Chokladsmaken är ganska stark – det går jättebra att dra ned mängden kakao med kanske 1/4 om du inte som jag älskar mörk choklad.

Sötningen är ganska låg- vill du att kakorna ska vara mer åt fikabrödshållet – öka sötningen med någon extra matsked.

Produkter jag använt i receptet

Skriv ut receptet

Melliskakor med svarta bönor och choklad (glutenfria, vegan)

Mättande, fiberrika och goda mjuka chokladkakor till mellis eller före/efter träning. Tillsätt hackade nötter om du vill ha extra crunch i kakorna! Vill du lyxa till kakorna lite extra – även lite hackad mörk choklad…
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Portioner: 12 st
Kalorier: 137kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm ungnen till 175°C. Mixa bönor, olja och sötning ingredienser i matberedare eller medstavmixer till en helt slät smet. Rör i kakao, mjöl, bakpulver och salt. Rör sist i hackad nötter om du vill ha extra crunch i kakorna.
  • Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut kakor med sked över plåten. Smeten är ganska klibbig. Om du vill forma runda släta kakor kan du blöta händerna med vatten och rulla bollar av smeten som du sedan trycker ut med fingrarna eller basidan på en sked så att de blir platta.
  • Baka i ca 20 minuter (de kan fortfarande vara lite mjuka när du tar ut dem från ugnen). Låt svalna helt innan du äter dom.

Anteckning

Kakorna blir mjuka, inte knapriga och hårda! De ska ätas inom ett par-tre dagar eller frysas in. Efter att ha varit i frysen blir de godast om de värms upp lite. Men det går bra att ta en kaka från frysen, ta med till jobbet/träningen och låta tina i väskan under dagen också. 

Näringsinnehåll

Kalorier: 137kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 4g | Fat: 9g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Natrium: 43mg | Kalium: 177mg | Fiber: 4g | Socker: 3g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 0.3mg | Kalcium: 41mg | Järn: 1mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: