Äggfritt Frukost Mellanmål Mjölkfritt Vegan/Växtbaserat

Over night oats med kollagen

Innehåller annonslänkar.

Många av mina kostklienter tycker det är praktiskt och gott att äta over night oats till frukost. Anledningen är ofta att det är enkelt och snabbt att ta fram från kylen på morgonen – det är bara att toppa med något och äta.

Tyvärr är olika varianter av gröt inte alltid ett optimalt val för alla till frukost! Beroende på hur man kombinerar ingredienserna och vad man toppar med så kan det bli en ganska onyttig eller näringsfattig frukost. Det är också lätt hänt att det blir en måltid med för lite protein och nyttiga fetter. Ett symtom på att man äter för lätt eller för kolhydrtatsbaserat till frukost är tex pendlande blodsocker under dagen, mycket sug och trötthet.

Här kommer ett förslag på hur man gör sin over night oats mer näringsriktig och bättre för stabil energi under dagen. Jag har ökat proteininnehållet genom att tillsätta kollagenpulver (bra källa till lättupptagligt protein), välja bär som topping istället för söt frukt och lägga till nötter för nyttiga fetter och näring.

Har du större energibehov om du är mycket fysiskt aktiv, byt växtmjölken mot 1 del kokosmjölk/ 2 delar vatten, ät ett ägg till eller öka portionen.

Skriv ut receptet

Over night oats med kollagen

Byt ut växtdryck med 1 dle kokosmjölk och 2 delar vatten. Byt till andra bär, nötter/frön om du vill. Tex till pumpakärnor som du vill ha nötfritt. Du kan göra flera portioner till flera dagar åt gången.
MåltidFrukost, Mellanmål
KökAntiinflammatorisk kost, Växtbaserat, Vegan
NyckelordAntiinflammatorisk kost, glutenfritt, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt, Naturligt glutenfritt
Förberedelser: 5 minuter
Tillagningstid: 4 timmar
Total tid: 4 timmar 5 minuter
Portioner: 1 port
Kalorier: 349kcal

Ingredienser

Topping

  • 1,5 dl hallon
  • 6 st valnötshalvor

Instruktioner

  • Rör ihop havregryn, chiafrö, kollagenpulver, vaniljpulver och växtdryck i en burk. Låt stå ca 5 minuter och rör sedan igen. Förvara i i kylen.
  • Servera toppad med bär och hackade nötter.

Näringsinnehåll

Kalorier: 349kcal | Carbohydrates: 41g | Protein: 21g | Fat: 13g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 9g | Enkelomättat fett: 2g | Transfett: 0.03g | Natrium: 42mg | Kalium: 340mg | Fiber: 15g | Socker: 4g | Vitamin A: 35IU | Vitamin C: 19mg | Kalcium: 168mg | Järn: 4mg

(2) Comments

  1. […] Over night oats med kollagen […]

  2. […] https://nillaskitchen.com/2020/11/09/frukostsmootie-med-blabar/ Krämiga scrambled eggs med ghee Mättande chiagröt med extra protein Proteinsmoothie med hallon (inkl. tips proteintillskott) Over night oats med kollagen […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d