Fikabröd/kakor Glutenfritt Mjölkfritt Paleo

Tarte aux pommes (glutenfri, mjölkfri, utan vitt socker)

glutenfri_glutenfri_2014-11-24_job_0265

Foto: Eva Hildén

Omslag BakaGlutenfrittÄnnu ett av mina favoritrecept ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Den här kakan passar extra bra som dessert eftersom att den är söt och knäckig i smaken. Servera gärna ljummen men glass. Gör egen cashewglass eller köp en bra sockerfri rawglass eller mandelklass. Det går också bra att servera med kokosgrädde eller raw , mjölkfri vaniljsås.

Den här kakan blir faktiskt Paleo-anpassad eftersom att inga sädesslag eller andra stärkelserika mjöler har används i receptet.

Tarte aux pommes (glutenfri, mjölkfri, utan vitt socker)

En fransk klassiker! Underbar att servera ljummen med vaniljglass till dessert.

8–10 port

 • 100 g smör eller kokosolja
 • 2 ägg
 • 50 g agavesirap eller lönnsirap
 • 30 g mandelmjöl
 • 25 g kokosmjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 2 små äpplen
 • 1 msk citronsaft
 • 1-2 msk agavesirap eller flytande honung att vända äpplena i.

Smält smöret/kokosoljan. Vispa ägg och agavesirap fluffigt. Rör ner smöret/kokosoljan i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser och sikta i äggsmeten och blanda till en slät smet. Skala äpplena och skiva i tunna skivor eller klyftor, vänd runt klyftorna i citronsaft och agavesirap. Smörj (med smör eller kokosolja) en rund form med löstagbar botten och mjöla med mandelmjöl. Bred ut smeten över botten och skapa ett mönster med äppelklyftorna som du lätt trycker ned i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35-40 minuter. Servera som den är, med vispad kokosgrädde, eller mjölkfri glass.

Köp boken här…

(2) Comments

 1. gunilla says:

  ska nog testa denna fast med hallon och blåbär istället. detta kan nog vara ett bra bas-recept. passar till alla frukter och bär. tack för alla dina fin fina recept.

  1. Ja, du kan testa! Men jag tror att det finns risk att bären är för blöta för den här smeten. Det kan bli lite kladdigt. Roligt om du provar med bär och talar om hur det går. Med päron passar det utmärkt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: