Brunch Dessert Frukost Mjölkfritt Paleo Raw food SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Cashewyoghurt med citron “snabb” utan syrning (vegan)

img_2991

Cashewyoghurt är beroendeframkallande gott! Den här varianten är en “snabbvariant” som inte kräver syrning med bakteriekultur utan endast blötläggning av nötterna. Man kan såklart ganska enkelt syra sin egen cahsewyoghurt om man vill det! Det tar ca 24 timmar eller mer. Jag har lagt upp recept på tidigare och även tagit med ett recept i min bok Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker. Läs recept på syrad cashewyoghurt här…

Blötlagda cashewnötter är en magisk ingrediens i veganska frukostar och desserter eftersom att de ger en len och gräddig konsistens med neutral smak. Det snabbaste sättet att få en gräddig och god yoghurt är att blötlägga cashewnötter över natten eller under ca 8 timmar och mixa och “syra” med citron istället för att starta en kultur med mjölksyrabakterier. I snabbvarianten så saknas alltså de nyttiga bakterierna men det blir lika gott!

Servera yoghurten till frukost med bär eller frukt och hemmagjord glutenfri granola. Eller som dessert med lite extra honung ringlad över, melonbitar eller hallon och grovt hackade valnötter.

Cashewyoghurt med citron

 • 4 dl cashewnötter + vatten till blötläggning
 • ca 3 dl vatten
 • citronsaft efter smak (ca 1-2 msk)

Valfri smaksättning:

 • 1 krm vaniljpulver eller mer efter smak
 • rivet citronskal för intensiv och god citronsmak
 • ev. sötning, tex 1 msk honung
Gör så här:
 1. Blötlägg cashewnötterna i minst 8 timmar, gärna över natten i kylskåp eller i rumstemperatur.
 2. Häll av vattnet och mixa nötterna med nytt kallt vatten i 2- 5 minuter i en stark blender (700W stark motor räcker för att få len och slät yoghurt men gärna starkare). Om det behövs, anpassa konsistensen med lite extra vatten. Tillsätt försiktigt lite i taget så att konsistensen inte blir för lös. Smaka av med citronsaft.
 3. Smaksätt med t.ex. vaniljpulver, rivet citronskal och lite honung.
 4. Förvara i sedan i kylskåp i 3-4 dagar.

(2) Comments

 1. […] med silken tofu (vegan, sockerfri) Avokadoyoghurt med citron och bär (raw vegan) Cashewyoghurt med citron ”snabb” utan syrning (vegan) Solig smoothie bowl med mango, bär och kokos kaneldoftande quinoagröt med äpple – […]

 2. […] Previous ArticleCashewyoghurt med citron ”snabb” utan syrning (vegan)Next ArticleRaw citronyoghurt med glutenfri granola och hallon (vegan, mjölkfritt, glutenfritt) […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: