Detox Dryck Mellanmål Mjölkfritt Raw food Vegan/Växtbaserat

Jordgubb och cashewmylk (vegan)

jordgubb och cashewmylk

Förra veckan lade jag upp recept på cashewmjölk som man gör på 2 minuter, utan blötläggning och silning. Det blir en len och gräddig mjöl som man kan smaksätta hur man vill. Till exempel med bär!

Jag tycker drycken är ett perfekt mindre mellanmål när man är sugen på något sött. Ofta handlar både innan-lunchen-sug och eftermiddagssug om vätskebrist. Den här bärdrycken med lågt GI-värde och få kalorier mättar lagom, bidrar med mycket vätska och får dig att kvickna till. En lagom söt dryck gjord av nötter och bär.

Jordgubb och cashewmylk (vegan)

1 port

  • yacon sirapca 3 dl cashewmjölk eller ca 8 st casewnötter + 2,75 dl vatten
  • ca 1 dl röda bär, t.ex. jordgubbar eller hallon (frysta går bra)
  • ev. en dadel eller  2 tsk yaconsirap (Yacon har ett lågt glykemiskt index och innehåller även mellankedjade sockerarter som matar de snälla tarmbakterierna i magen). Läs mer här…
  • ev. 1 knivsudd vaniljpulver

Mixa alla ingredienser i en kraftig blender på hög hastighet i några minuter till helt slät konsistens. Tillsätt isbitar mot slutet om det behövs för att kyla drycken. Mixa igen. Drick samma dag. När drycken får stå en liten stund kan den skära sig något men det är bara att blanda om så blir den slät igen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d