Brunch Dryck Mellanmål Vegan/Växtbaserat

Snickerssmoothie med kikärtor (vegan, proteinrik)

Varje dag under perioden får deltagarna i onlineprogrammet 21 dagar ren och läkande mat ett mail från mig med coaching, kunskap, frågeställningar och bonusrecept. Idag var temat träning och motion och receptet var ett enkelt smoothierecept. Ett intressant recept på grund av ingredienserna tycker jag, värt att dela. Det passar alla som vill ha proteinrika mellanmål som samtidigt är mjölkfria eller vegan.

Smoothien som är proteinrik från både kokta kikärtor och jordnötssmör passar extra bra efter eller innan träning men även som gott kvällsmål för den som är sugen på något gott med choklad.

IMG_8807

Kikärtor är precis som andra baljväxter näringsrika, kaolrisnåla, rika på fibrer och utgör en källa till långsamma kolhydrater. Det betyder att man bl.a. håller sig mätt mycket längre på en sådan smoothie än om den bara hade innehållit frukt.  Och nej, den smakar inte kikärtor! 🙂 Det blir en len och krämig smoothie med smak av jordnötssmör och mild choklad.

För bästa smak: se till att alla ingredienser är kalla och att kikärtorna är väl sköljda. Om du inte har fryst banan kan du utan problem använda färsk men tillsätt då en näve isbitar och dra ned mängden mjölk något. Kör i blendern extra länge för helt slät konsistens.

Snickerssmoothie med kikärtor (vegan, proteinrik)

1 port

Näringsinnehåll: 354 kcal, 11 g protein, 12 fett, 45 kolhydrater, 11 fibrer

Om du är en riktig proteinjägare kan du självklart tillsätta ytterligare protein i from av vegetabiliskt proteinpulver. 

2 dl valfri vegetabilisk mjölk eller vatten
1 stor helt mogen banan i bitar, fryst – om du inte har frysta bananbitar kan du ta färsk banan och tillsätta isbitar istället
1 dl kokta kikärtor, sköljda och avrunna
1 msk jordnötssmör (kan ersättas med mandelsmör eller solrossmör)
2 tsk kakao
1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
1 urkärnad färsk dadel (kan uteslutas)

Mixa alla ingredienser under ett par minuter i blender. Kör i blendern extra länge för helt slät konsistens. För bästa smak: se till att alla ingredienser är kalla och att kikärtorna är väl sköljda. Tillsätt extra isbitar om du vill.

(5) Comments

  1. Marie says:

    Denna var fantastiskt god!! Och även mättande. Ny frukostfavorit för mig ☺👍

  2. Grymt god och ska göras flera gånger nu när man är under deff ( http://deffa.nu/deffguiden följs stenhårt). Tackar för receptet!

  3. Cissi says:

    Mums! Så god! Trevlig helg 😃

  4. […] snickerssmoothie med kikärtor (vegan, proteinrik) […]

  5. […] snickerssmoothie med kikärtor (vegan, proteinrik) […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d