Äggfritt Bröd Frukost Paleo Vegan/Växtbaserat

Proteinfrallor/fröbullar – glutenfritt, vegan, paleo

De här fantastiska små frallorna har jag bakat i flera år nu. De har blivit favoriter för deltagare av onlineprogrammet och följare av bloggen. MEN! En uppdatering av receptet har länge varit nödvändig. Anledningen är att kokosmjölet på marknaden har förändrats i kvalitet sedan jag först skapade receptet. Förut var kokosmjölet mer fiberrikt och hade därmed större absorptionsförmåga. Därför har jag nu uppdaterat receptet så att det passar kvalitén på kokosmjöl som nu är mer vanligt.

Under lång tid var det det här glutenfria, low-carb-brödet det enda bröd jag åt när jag undvek alla sädesslag (även naturligt glutenfria). Men jag bakar fortfarande receptet då och eftersom att frallorna är goda, bra för magen, mättande och näringsrika.

Den första versionen av receptet på fröbullarna har funnits på bloggen ganska länge nu. Se här…

Jag tycker att fröbullarna passar perfekt till frukost och som reskost, just eftersom att magen mår bra av dem och man blir mätt och håller sig mätt länge. Receptet är vegan, låg-kolhydrat, paleo, nötfritt och även äggfritt. Det brukar verkligen passa alla!

Proteinfrallor/fröbullar – glutenfritt, vegan, paleo

Det här är ett veganskt, ägg- och nötfritt lågkolhydratsbröd fullt av nyttigheter som är bra för såväl blodsockerbalans som mage.

ca 8 små, mättande bullar

Steg 1

 • 30 g hela psylliumfrön
 • 50 g linfrön
 • 65 g solroskärnor
 • 60 g pumpakärnor
 • 450 g kallt vatten

Rör samman alla ingredienser under Steg 1 i en bunke. Låt stå 1 timme.

Steg 2

 • 125 g kokosmjöl
 • 10 g fiberhusk
 • 2 tsk bakpulver
 • ½ tsk salt

Blanda alla ingredienser under Steg 2, se till att fördela alla klumpar i kokosmjölet. Blanda hastigt ihop mjölblandningen med frö- och vattengelén från Steg 1. Blanda väl i någon minut så att det blir en klumpfri och fast smet. Låt svälla i ca 15 minuter. Forma 7–8 bullar med fuktade händer och placera ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter tills bullarna fått en lätt gyllene färg. Släpp ut lite ånga ur ugnen ett par gånger under tiden bullarna gräddas. Låt bröden svalna innan du skär upp dem.

(7) Comments

 1. Ingela says:

  Det står 2 tsk msk bakpulver vilket ska det vara ?

  1. Nilla's Kitchen says:

   har uppdaterat: 2 tsk!

 2. Kristine says:

  Hej! Vilket kokosmjöl brukar du använda? Har bakat dessa tidigare och tycker de är supergoda, funkar fint att frysa för att sedan ta fram och rosta.
  Tack för ett bra recept!

 3. […] Tefflimpa (mjölkfritt bikarbonatsbröd) Havrescones – (glutenfritt, mjölkfritt) Proteinfrallor/fröbullar – glutenfritt, vegan, paleo Bovete- och chiaknäcke med pumpakärnor (vegan, fullkorn, […]

 4. […] måltid. Utan linser blir det en lättare måltid som kanske kräver något till, t.ex. en proteinfralla eller quinoachapati med hummus eller […]

 5. […] kan räcka om du har svårt att få i dig frukost. Äter du inte ägg är tofu-scramble ett alt, proteinbröd med hummus eller avokadoyoughurt med kollagen. Äter du ägg kan du göra scrambled eggs, äta fröknäcke med […]

 6. Kristina von Mentzer says:

  Kan man ersätta hela psylliumfrön med psylliumfröhusk?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: