kostråd

Nytt bland tjänster: rekommendationer av och rabatt på kosttillskott…

Grunden för en antiinflammatorisk livsstil handlar om att bl.a. stödja immunförsvaret så att kroppen snabbt kan läka och att förebygga att obalanser och sjukdomar uppstår.

Ett nytt betalt samarbete med Pureness kosttillskott gör att jag nu lagt upp ett urval av bra och lämpliga kosttillskott med erbjudande om 20% rabatt!

Jättekul tycker jag (verkligen!) att mer öppet och tydligt gå ut med rekommendationer av bra produkter, som jag annars bara gör via onlineprogram och i kostrådgivningen.

Hela det stora urvalet hittar du i webb-butiken, längre ned i det här inlägget har jag satt ihop ett mindre urval som ger en bra bas vid återhämtning/stress, för hormonbalans, för att stötta ämnesomsättningen och för antiinflammatoriskt livsstil.

Varför kosttillskott?

Vårt immunförsvar belastas bl.a. av långvarig stress och en ohälsosam livsstil. Återhämtning från stress hänger t.ex. ihop med en antiinflammatorisk kost, tillsammans med lämpliga tillskott. 

Att äta kosttillskott med vitaminer, mineraler, tillskott av bra bakterier osv kan verkligen ge mycket positiva resultat i uppbyggande och återhämtande faser. Till synes ”mirakulösa” läkningar och skiftningar kan hända om man t.ex. tillgodoser en brist man tidigare haft, om man upphör att äta något som man varit överkänslig emot, dämpar inflammationer, skapar bättre syra/basbalans eller läker tarmfloran så att näringsupptaget plötsligt fungerar bättre.

…efter en period av återhämtning med stöd av kosttillskott (självklart i kombination med en bra kost) så räcker oftast bra kost – utan tillskott! Läs mer…


I webb-butiken har jag nu lagt upp alla de tillskott som jag ofta rekommenderar kunder, klienter och som jag äter själv i perioder av läkning/återhämtning. Rabatten 20% gäller de produkterna samt alla övriga produkter på pureness.se när man använder rabattkoden: Nilla20


Mina tips – kosttillskott

Det här urvalet av tillskott ger en bra bas vid återhämtning/stress, för hormonbalans, för att stötta ämnesomsättningen osv.

Lite mer om urvalet tillskott

B-vitaminkomplex

B-vitaminkomplexet ger dig alla B-vitaminerna i ett preparat. B-vitaminerna sammantaget hjälper till att minska trötthet och utmattning, bidrar till normal kognitiv förmåga och behövs för bildning av röda blodkroppar samt bidrar till immunsystemets och nervsystemets normala funktion.  B-vitaminer förbrukas i större omfattning under stress. Man har bl.a. kunnat påvisa tydlig koppling mellan brist på B-vitaminer och depression. 

C-vitamin

C-vitamin bidrar till immunförsvar och hud och leder, eftersom att det hjälper med tillverkningen av kollagen i kroppen. C-vitamin sänker blodfetterna, ger frisk bindväv och hjälper kroppen att ta upp andra vitaminer och mineraler, ett viktigt ex. är järn. Har du järnbrist (blodbrist) och järntillskotten hjälper inte? Då kan svaret vara att äta mer c-vitamin så att upptaget fungerar bättre. 

Magnesium

Magnesium hjälper din kropp med återhämtning, är viktigt för dig som tränar eller vill sova gott! Brist på magnesium är vanligt. Det går åt mycket magnesium vid stress. Magnesium är viktig för benstommen, skelettet och tänderna (särskilt den hårda emaljen) och omsättningen av  kalcium är beroende av magnesium.  Magnesium har en avslappnande effekt på musklerna och hjälper vid kramper. 

Omega-3

Omega-3 verkar antiinflammatoriskt (genom att jämna ut balansen med Omega6) och hjälper även med att minska högt blodtryck och att förbättra sin insulinkänslighet (mindre insulin krävs för att lagra in kolhydrater i musklerna). Omega-3 ger bättre blodfetter och kan bidra till snabbare viktnedgång. Krillolja är extra rikt på Omega-3-fetterna EPA och DHA och har uppmärksammats som det kanske bästa alternativet för sina antiinflammatoriska egenskaper. 

D-vitamin

D-vitamin är ett av de vitaminer vi riskerar att få för lite av och många behöver tillskott. D-vitamin reglerar kalkbalansen i skelett och tänder och har en mycket stor roll för immunförsvaret. Vanliga symptom vid brist på vitamin D är depression, trötthet, dåligt humör, håravfall, blödande tandkött, högt blodtryck, fertilitetsproblem, bensmärta, muskelsvaghet och återkommande förkylningar och infektioner osv. 

Grönpulverblandning

Grönpulverblandning med mjölksyrabakterier är ett vetegräs-, korngräs-, chlorella- och spirulinabaserat pulver som är fylld med näringsämnen, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Tillsättningen av mjölksyrabakterier gör också denna produkt bra för en balanserad tarmflora.

En grönt pulver-blandning som  är ett naturligt vitamintillskott som verkar generellt uppiggande av flera olika skäl. Det är enzymrikt, innehåller klorofyll, är basbildande, har detoxande effekter osv osv.. – tillsätt till smoothies.

(1) Comment

  1. […] 20% rabatt på alla kosttillskott hos Pureness. Ange rabattkod: Nillas20 Läs mer… […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: