kostråd Lunch och middag Tillbehör

Rostad pumpa och rotselleri med vitlök

Ett till supergott recept på temat tillbehör som jag har kört lite på den här veckan… Olika näringsrika och smakrika tillbehörsrätter gör matlagningen snabb och enkel. Man gör tillbehörsrätten och lägger till något protein, vego eller kött, fisk, fågel… klart!

Rostad pumpa är verkligen ett otroligt gott tillbehör. Mer energisnålt än t.ex. sötpotatis så man behöver lite större portion eller blanda upp med andra grönsaker som passar i smak. Rotselleri, pumpa och vitlök är super tillsammans.

Serveringstips

  • Kyckling eller vegobiffar, normal bit per port + ev. hummus eller hemmagjord aioli som sås
  • 1,5 dl kokta svarta linser och ca 30g fetaost per port
  • Stekt themphe eller Bärta

Rostad pumpasoppa med linser, persiljerot och vitlök

2 port som tillbehör

  • ca 1 kilos butternutpumpa med skal osv.
  • 1 liten rotselleri
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk kallpressad olivolja eller kallpressad rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Sätt ugnen på 225°C. Skala, kärna ur och skär pumpan i tärningar/bitar, ca 2-4 x 2-4 cm. Gör samma med rotsellerin men dela i något mindre kuber. Hacka vitlöken grovt. Lägg pumpa, persiljerot och vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med örter, salt och peppar och vänd runt grönsakerna i kryddningen så att de täcks. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Alla grönsaker ska vara genombakade och få fin färg utan att brännas.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: