Hormoner kostråd

Läkarbedömning av mina provsvar; järn, hormoner, blodsocker, vitaminer, lever, njurar osv…

Inlägget innehåller annonslänkar för BodystoreWerlabs och även betalt samarbete med Pureness

Vad är anmärkningsvärt med mina provresultat? Här kommer allt som jag fått veta som resultat av min stora hälsokontroll. Läs om bakgrunden till varför jag gjorde hälsokontrollen här….

När allt eller det mesta visar sig vara “bra” efter att man gjort prover, så är det oftast inte mycket att orda om, det är ju bara att fortsätta då på samma spår som tidigare… i alla fall om man mår bra… Det är i alla fall i princip det svaret jag har fått; att “allt är bra” men med ett par anmärkningar… Ett värde ligger lite lågt och ett värde, ligger anmärkningsvärt nog optimalt, vilket är ovanligt! Intressant!

Mina värden

En sammanfattning av mina värden som jag fått analys på efter Hälsokontroll XL Plus via Werlabs. Läs mer här om min bakgrund till hälsokontrollen.

  • Min blodstatus och järnomsättning: blodvärde (Hemoglobin-värde) och alla parametrar som är relaterade till de röda blodkropparna ligger bra. Mitt Ferritinvärde, som är ett mått för kroppens järndepåer, ligger inom normalt referensintervall men åt det nedre hållet, vilket kan vara tecken på en begynnande järnbrist. Detta hade jag misstänkt, eftersom jag haft järnbrist tidigare, men det var bra att få veta! Nu kommer jag att köra en period med extra järntillskott igen…
  • Blodfetter: mina nivåer anses optimala! Skönt att höra! Jag har också fått veta att mina värden visar att jag har låg risknivå för framtida hjärt- och kärlsjukdom. Också väldigt skönt att veta.
  • Blodsocker: Mitt blodsocker ligger normalt och långtidssocker (HbA1c), som är oberoende av fasta och återspeglar hur blodsockret legat de senaste månaderna, ligger inom normalt referensintervall.
  • Vitaminer och mineraler: Samtliga resultat ligger på bra nivåer inom referensintervall. Men (!) väldigt roligt att höra: mitt värde för Vitamin D ligger på den nivå som anses vara optimal (75-250 nmol/L). Jag äter Pureness D-vitamin som vunnit bäst-i-test och som alltså givit mig optimala nivåer, kul att kosttillskotten ger resultat!
  • Övrigt: inget att anmärka… tjoho!

Resultaten visar att alla mina insatser för hälsan har den effekt som är menat. Under ca ett år har jag varit noga med kosttillskott så värdena har säkert med det att göra. Plus att jag äter som jag gör såklart… Hitta listan på tillskott som jag tagit längst ned.

Om blodprovet/hälsokontrollen

För att vara på den säkra sidan att man får testa allt som kan behövas kan man finansiera tester själv, tex genom Werlab som är jättebra. Man får man en skriftlig analys från en läkare och de talar om ifall man har så pass dåliga värden att man också ska besöka sjukvård. Jag har alltså själv gjort deras XL Plus kontroll,

Jag rek. dessa tester hos werlab:

Lista kosttillskott som jag själv tar

Ät gärna kosttillskott som stöd i perioder för att hjälpa kroppen i sin självläkning.

Att tänka på: om du tar järn: för att upptaget ska fungera bör man antingen äta C-vitaminrik kost eller ta tillskott av C-vitamin. Det är också viktigt att man har bra värden av B-vitaminerna och särskilt B-12.

Tips på Vegan-alternativ tillskott

Om hur jag äter

Så här äter jag… läs dessa båda inlägg (länkarna) för att få överblick:

Om du vill ha kostråd, recept och hjälp, gå med som medlem eller hoppa på nästa onlineprogram:

Om kostråden och tipsen i det här inlägget

Jag har i det här inlägget tipsat om produkter och tjänster som jag använder mig av i mitt arbete med kunder och klienter och som jag även äter och köper själv.

(1) Comment

  1. […] järnvärden dykt nedåt lite igen. Det fick jag först veta genom mina werlabs-tester i oktober. Läs mer…. Mina värden låg strax över referensvärdena, men referensvärdet är egentligen för lågt satt […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: