Bröd Glutenfritt Mjölkfritt Vegan/Växtbaserat

Quinoa-chapati (glutenfritt, vegan)

Innehåller annonslänkar

Det här är ett extra enkelt recept med få och näringsrika ingredienser för ett nyttigt och naturligt glutenfritt matbröd! Rör ihop degen, låt vila 10-15 minuter för att sedan kavla ut och baka av i het stekpanna. Ingen knådning eller jäsning behövs.

Servera quinoa-chapatis till olika grytor och soppor så som den här aubergine-curryn eller Massor dahl (indisk linsgryta). Eller använd brödet som wrap – bred med t.ex. hummus och fyll med gröna blad, strimlad lök, oliver, tomater och örter för en god och mättande vegan-wrap.

Quinoamjöl är ett extra proteinrikt glutenfritt fullkornsmjöl som bland annat innehåller mycket järn och magnesium. Quinoamjöl är hel quinoa som ångats och malts till mjöl.

Chapati är ett ojäst indiskt tunnbröd som traditionellt görs av fullkornsvetemjöl. Det serveras i Indien dagsfärskt till maten. Min variant på receptet är som sagt naturligt glutenfritt och gjord på quinoamjöl.

Quinoa chapati (glutenfritt, vegan)
Skriv ut receptet

Quinoa-chapati (glutenfritt, vegan)

Chapati är ett ojäst indiskt tunnbröd som traditionellt görs av fullkornsvetemjöl. Det serveras i Indien dagsfärskt till maten. Min variant på receptet är som sagt naturligt glutenfritt och gjord på quinoamjöl.
MåltidBröd
KökAntiinflammatorisk kost, Glutenfritt, Medelhavskost, Växtbaserat
NyckelordAntiinflammatorisk kost, Ayurveda, glutenfritt, mjölkfritt, Naturligt glutenfritt, växtbaserat,, Vegan
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Portioner: 8 st
Kalorier: 118kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda först ihop torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och olja och blanda sedan hastigt ihop till en slät smet/deg. Var snabb när du blandar ihop så att inte klumpar bildas men du behöver inte blanda länge eller knåda. Låt degen stå i ca 15 minuter.
  • Dela degen i 6-8 delar och kavla ut till så runda och så tunna bröd som möjligt med rikligt med extra mjöl. Stek varje bröd i en het och torr stekpanna ca 2-3 minuter på varje sida.

Näringsinnehåll

Kalorier: 118kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 3g | Fat: 5g | Mättat fett: 0.5g | Fleromättat fett: 0.4g | Enkelomättat fett: 3g | Natrium: 153mg | Kalium: 0.1mg | Fiber: 3g | Kalcium: 17mg | Järn: 1mg

(2) Comments

  1. […] Min salladsrätt är low-carb och serveras utan bröd men det kan du absolut göra om du vill! Quinoachapati är tex en hit som nyttiga […]

  2. Angelica says:

    De här är så himla goda! En stor favorit hemma hos oss.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d