Dessert Mjölkfritt Paleo SCD-vänliga recept

Äggkräm med lime och vanilj, toppad med frukt & bär (mjölkfritt, utan vitt socker)

Yacónkräm med lime och vanilj, toppad med frukt & bär (mjölkfritt, utan vitt socker)

Suuupergott! En snabb och enkel helgdessert som passar alla. Krämen vispar du ihop på några minuter. Sedan är det bara att servera. Fräscht, sött och gott.

yacon sirapJag har använt yakónsirap som sötning för den underbara karamelliga och blommiga smaken men den går ju att byta ut till antingen agave eller honung.  

Yakónsirap är en rawfood-sirap som kan användas istället för honung eller agave. Färgen är som mörk karamell och smaken är djup och blommig; ungefär som en blandning av bränd karamell och nektar. Sirapen innehåller en del näring och har en prebiotisk verkan och främjar alltså matsmältningen. Yakónsirap har ett lägre GI än honung eller t.ex lönnsirap.

Yacónkräm med lime och vanilj, toppad med frukt & bär (mjölkfritt, utan vitt socker)

Äggkräm med lime och vanilj, toppad med frukt & bär

4 port

 • 2 äggulor
 • 4 msk yakónsirap eller agave eller honung
 • 1 krm vaniljpulver
 • 2 dl av det vita, fasta i en förpackning kokosmjölk (ska ha en len, fast och slät konsistens i kyld form. Lär mer här…)
 • rivet skal av 1 lime
 • 4-6 dl frukt (i tärningar) och/eller bär. Jag använde fryst och tinad mango + färska blåbär. Portionera en dryg deciliter frukt och/eller bär per port. 

Andra frukter och bär som funkar och blir gott: färska jordgubbar med strimlade myntablad, färsk mango eller papaya i tärningar, kanske tillsammans med passionsfrukt?, eller hallon, persika, plommon osv…

Vispa äggulor och yacónsirap med elvisp i ca 3 minuter till fluffig, vit och slät konsistens. Vispa gärna lite längre, snarare än kortare eftersom att det ger en härlig konistesns. Vispen ska lämna bandliknande spår i smeten. Vispa i vaniljpulver, limeskal och kyld kokosmjölk. Servera i glas eller andra serveringsskålar med krämen.

(1) Comment

 1. Nina says:

  Hej! Låter enkelt och gott! Går det att förbereda dagen innan och låta det stå i kylen..?
  Med vänlig hälsning, Nina

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: