Äggfritt Dessert Tårta Vegan/Växtbaserat

Tre chokladrecept med oväntade ingredienser som svarta bönor, kikärtor och sötpotatis…

Tre magiskt goda sockerfria, naturligt glutenfria och mjölkfria chokladrecept med oväntade ingredienser som svarta bönor, kikärtor och sötpotatis.

1. Chokladkaka med svarta bönor och sötpotatisfrosting

Vegan/växtbaserad, naturligt glutenfri och utan vitt socker – och magiskt god! Jag har baserat den här saftiga och kompakta chokladkakan på två av mina nya favoritingredienser i chokladbakverk – svarta bönor och sötpotatis. Det blir så bra! Det här är en mindre och något enklare variant av chokladtårtan jag lade upp för något år sedan.

Hälsosamma chokladdesserter blir ju som tur är tillräckligt söta och goda men nyttiga nog att äta till vardags som fika eller dessert. I alla fall relativt ofta om än inte hela tiden…


2. No-bake chokladtryffeltårta med sötpotatis och valnötter

Nu är den här: ”next level” vegan, glutenfri, allting fri-chokladtryffeltårta! Rostad sötpotatis är en fantastisk ingrediens i växtbaserade, gluten- och mjölkfria bakverk och desserter. Den är söt och fyllig i smaken och dessutom len i konsistensen. Det här blev så otroligt gott; en riktigt lyxig chokladtryffeldessert.

Raw chokladtryffel med avokado som bas har många numera provat och älskar. Mina raw-chokladdesserter med avokado är några av de mest populära recepten på bloggen. Den här tårtan är precis lika god och jag lovar att det är svårt att känna skillnad i smak! Kanske att jag gillar den här varianten med sötpotatis bättre till och med…


3. Salted caramel cheese cake med chokladmoussetopping (100%växtbaserad, nötfri, sockerfri)

Det är helt omöjligt att gissa huvudingrediensen i den här vegan/växtbaserade, no-bake magi-tårtan bara genom att smaka. Nej, det är inte cashewnötter…

Den här tårtan är en riktig crowd pleaser – bjud alla som gillar desserter och sötsaker. Cheesecake-basen är gjord av kokta kikärtor och moussen av kikärtsspad (!). Konsistensen är silkeslen och en bit är chokladig, söt och lagom mäktig. Moussen (som kan uteslutas) är enkel att göra av bara två ingredienser. Nej, det smakar inte kikärtor!

(1) Comment

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: