Gröna kuren kostråd Lunch och middag Paleo SCD-vänliga recept Tillbehör Vegan/Växtbaserat

Rostad blomkålshummus

Innehåller reklam via annonslänkar

Hummus utan kikärtor, baljväxter och sädesslag – bara grönsaker och massor av smak! Jag har rostat blomkål och vitlök och använder det istället för kikärtor. Silkeslent och sååå gott!

Man kan lätt äta större mängder som dipp, istället för mos och sås till kött, kyckling, fisk och grillat.

Eftersom att man rostar vitlöken så blir den helt mild i smaken och det blir godast med ganska många klyftor.

Ett praktiskt och supergott low-carb-tillbehör!

Skriv ut receptet

Rostad blomkålshummus

Silkeslen hummus utan baljväxter och sååå gott! Man kan lätt äta större mängder som dipp, eller använd som till kött, kyckling, fisk och grillat. man kan äta hummusen istället för mos på tallriken – då räcker receptet till 2. Som sås, dip räcker det till 4-6 port.
MåltidHuvudrätt, Tillbehör
KökAntiinflammatorisk kost, Gröna kuren, Keto, Medelhavskost, Paleo, Växtbaserat, Vegan
NyckelordGröna kuren, keto, Low-carb, mjölkfritt, Mjölkproteinfritt, Naturligt glutenfritt, paleo, SCD
Förberedelser: 5 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 4 port
Kalorier: 135kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°C varmluft. Dela blomkålshuvudet i jämnstora buketter och lägg på en plåt. Skala vitlöksklyftoerna och dela på hälften om de är väldigt stora. Ringla över 1 matsked olivolja (eller avokadoolja), strö över spiskummin, svartpeppar och lite salt. Blanda ihop. Sätt in plåten i ugnen och rosta i 25 minuter. Blomkålen och vitlöken ska vara mjuk och lätt rostad – lite ljusbrun.
  • Överför blomkålen till en blender, matberedare eller skål (om du använder stavmixer). Tillsätt tahini, resterande msk olivolja, några msk vatten och citronsaft. Mixa till slät konsistens. Det kan krävas att man sprapar ned sidorna och fortsätter mixa några gånger. Om det behövs, anpassa konsistensen med lite vatten mer. Tillsätt bara någon msk i taget så att det inte blir för mycket. Mixa på hög tills hummusen är helt slät och krämig.
  • Tillsätt mer kryddor, tex peppar, spiskummin, salt eller citron efter smak om du tycker att de bheövs.

Näringsinnehåll

Kalorier: 135kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 6g | Fat: 8g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 3g | Natrium: 245mg | Kalium: 557mg | Fiber: 4g | Socker: 3g | Vitamin A: 14IU | Vitamin C: 76mg | Kalcium: 74mg | Järn: 2mg

(2) Comments

  1. […] Fransk potatissallad Snabb, nyttig majonnäs med MCT-olja Nyttig rödbetssallad (paleo) Nyttig cole slaw med rödkål, persilja och dijonmajonnäs (paleo, mjölkfritt) Asiatisk cole slaw med sesam och tamaridressing Blomkåls-tabouleh Tabbouleh med Quinoa Grön ärthummus Sellerirots- och blomkålspuré med peccorino (komjölksfritt) Rostad blomkålshummus […]

  2. […] för matbröd till soppa och sallad, som bröd på bufée osv osv… Bryt i bitar och bre med hummus, ärthummus, tofuspread eller avokadoröra eller doppa i […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: