Keto Lunch och middag Mjölkfritt Paleo Tillbehör Vegan/Växtbaserat

Rostad ratatouille med valnötter & timjan (tillbehör eller veganrätt)

Roasted ratatouille

Helt magiskt gott! Att rosta medelhavsgrönsaker i ugnen till en smakrik ratatouille är enkelt eftersom att blandningen sköter sig själv. Dessutom blir det extra gott med den rostade smaken tycker jag. Med den här tillbehörsrätten behövs ingen sås till maten!

Ratatouille är en fransk grönsaksrätt som man traditionellt tillagar i panna eller kastrull. Jag har alltså rostat och tillsatt grovt hackade valnötter till min ratatouille eftersom att det ger god smak och textur.

Servera rätten enligt förslagen nedan eller som bufférätt tillsammans med andra medelhavsrätter som tapas/meze.

Serveringsförslag

  • Tillbehör till kött, lamm, kyckling osv… lägg till grönsallad och ev quinoa/råris osv.
  • Som veganrätt: tillsätt kokta kikärtor till plåten mot slutet av rostningen så att de blandas med grönsakerna och värms upp. Servera med quinoa till, oliver och grönsallad.
  • Som topping till socca. Hitta recept här….
Roasted ratatouille
Skriv ut receptet

Rostad ratatouille med valnötter & timjan (tillbehör eller veganrätt)

MåltidHuvudrätt, Tillbehör
KökFranskt, Keto, Medelhavskost, Paleo, SCD, Växtbaserat
NyckelordAntiinflammatorisk kost, Medelhavskost, mjölkfritt, paleo
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 35 minuter
Portioner: 4 port
Kalorier: 271kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm ugnen till 250°C. Skiva aubergine och zucchini i ca 3-4 mm skivor och halvera. Dela löken i klyftor och paprikan i grova bitar. Hacka vitlöken och halvera tomaterna. Hacka valnötterna.
  • Blanda alla grönsaker, valnötter och kryddor med olivolja i en stor ugnsform och rosta i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Efter ca 25 minuter, blanda runt grönsakerna med en stekspade. Grönsakerna ska få ordentligt med färg utan att bli brända. Hellre mer färg än för lite! Ugnar är olika så om tiden behöver anpassas är det bättre att ha tålamod. Att grönsakerna fått mjukna och rostas ordentligt gör stor skillnad för smaken! Blanda om 1-2 ggr extra mot slutet. Testa också gärna en bit aubergine att den är helt mjuk och “sladdrig”. Tricket att få aubergine mjuk och len i smaken är tillräckligt lång tillagningstid, inget annat. Blir grönsakerna brända utan att t.ex. auberginen är helt genomstekt? Lägg över lite folie eller sänk temperaturen.

Näringsinnehåll

Kalorier: 271kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 5g | Fat: 23g | Mättat fett: 3g | Fleromättat fett: 9g | Enkelomättat fett: 11g | Natrium: 304mg | Kalium: 629mg | Fiber: 6g | Socker: 9g | Vitamin A: 2137IU | Vitamin C: 86mg | Kalcium: 55mg | Järn: 2mg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: