kostråd

6 anledningar att förändra sin kost

Ur ”Sju steg till ett friskare jag : utan gluten, mjölk och socker”:

Hitta ditt eget varför

Nilla_MG_9225Innan du sätter igång med att byta kost bör du vara helt klar över varför du ska göra det. Det kan vara av vikt att skilja mellan att vara motiverad utifrån och att vara motiverad inifrån. Att vara motiverad utifrån betyder att du motiverats av hur andra ser på dig eller hur du tror att andra ser på dig. Att vara motiverad inifrån handlar istället om att du inser ditt egenvärde och vill må bra. Du tar dina egna beslut om din hälsa, oavsett vad någon annan tycker och tänker.

Motivation kan alltså både vara negativt driven, »Jag duger inte som jag är – jag måste förbättra mig«, och positivt driven, »Jag vill uppleva hälsans välbehag, det förtjänar jag!« Positivt driven motivation innebär att man är inspirerad till förändring och känslan är upplyftande – man tänker »Det får ta den tid det tar, det viktiga är att jag lyckas på sikt«. Att å andra sidan vara negativt driven i sin motivation, till och med starkt motiverad, kan faktiskt vara ett tecken på ett beroendebeteende, det vill säga att man vill åt kicken av att lyckas snabbt (till exempel snabb viktnedgång). Man har inte tålamodet att etablera nya vanor långsiktigt, utan vill istället fort vidare till nästa kick – som i nästa skede, efter viktnedgången, lika gärna kan vara sött godis. Läs mer… 

6 anledningar att förändra kosten

 1. När vi tar bort sådant som motverkar läkning och utrensning ur kosten kan kroppen fokusera på återuppbyggnad och läkande, istället för att kompensera obalanser.
 2. När vi äter en kost som är balanserande för blodsockret håller vi en jämn och aktiv ämnesomsättning som leder till hög energi och kroppsvikt i balans.
 3. När vi tillför mat som verkar basbildande i kroppen skapar vi ett gynnsamt klimat för läkning.
 4. När vi tillför mat med enzymer och bra bakterier, skapar vi en bra tarmflora som är en förutsättning för fungerande näringsupptag och immunförsvar.
 5. När vi äter extra näringstät mat erbjuder vi kroppen bra byggstenar för att bygga nya friska celler.
 6. När organ och cirkulation fungerar och vi har en bra vätskebalans i kroppen, sköter sig kroppens reningssystem (avgiftning och detox) av sig självt.

21 dagar ren och läkande matONLINEPROGRAM: 21 DAGAR REN & LÄKANDE MAT (VEGAN ELLER EJ)

Läs vanliga frågor & svar om programmet här…

Oavsett inriktning (vegan eller ej) så är maten du kommer äta grönsaksbaserad och har effekten att vara hormonreglerande, inflammationsdämpande, blodsockerbalanserande och främjar god tarmflora. Välj själv om du äter vegan under perioden eller om du äter fisk, ägg, kött osv.

Programmet ger dig chansen att ta reda på hur mycket bättre du mår utan gluten, vete, mjölkprotein och vitt socker. Programmet har ett holistiskt perspektiv vilket innebär att vi inte enbart fokuserar på maten i sig utan även vanor, miljö, relationer, relationen till kroppen och till mat i dagliga mail och i onlineforumet. Du får med dig riktlinjer för och kunskap om hälsosam kost som räcker hela livet.

Läs mer…

 

(2) Comments

 1. Madeleine Gauffin says:

  Hej! Jag är anmäld till konstgruppen. Behöver jag köpa din bok?

  Med vänlig hälsning, Madeleine Gauffin

  1. Ja, precis. All info kan du läsa i kursbeskrivningen: http://nillaskitchenstore.tictail.com/product/21-dagar-till-ett-friskare-jag-onlineprogram

   eller här: https://nillaskitchen.com/21-dagar-till-ett-friskare-jag-onlineprogram/

   Gör så här:

   betala kursen (du får ett välkomstbrev med info)*
   köp boken**
   invänta 6-7 dagar innan start för nästa mail med kursinnehåll

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: