Glutenfria pannkakor med havre (även mjölkfria & utan vitt socker)

glutenfria tunna pannkakor naturligt glutenfritt

Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix. Glutenfria mjölmixer innehåller till största andel ren stärkelse. Det här receptet är gjort med näringsrikt havremjöl istället. Både barn och vuxenvänligt!

Tunna glutenfria pannkakor med havre

ca 2 port

 • 2 ägg
 • 3 dl valfri mjölk, t.ex. mandelmjöl (jag använder ofta en del kokosmjölk och 3 delar vatten till pannkakor)
 • 2 dl havremjöl (finns på glutenfria hyllan, t.ex. urtekram)
 • 2 msk potatismjöl
 • 1 krm salt
 • smör eller kokosolja till stekning

Serveringsförslag

 • raw sylt
 • rårörda bär: tinade eller färska bär som du rör med gaffel till sylt. Söta extra om du vll med agave eller lönnsirap
 • mosad banan med pressad citron och kanel
 • kokosgrädde 

Vispa ihop ägg och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt havremjöl och potatismjöl och salt och vispa tills smeten är slät utan klumpar. Blanda i resten av mjölken.

Värm en stekpanna till lite högre än medelvärme och bryn lite smör eller smälr kokosolja i en pannkakslagg. Häll 0,75 -1 dl smet och vicka lätt på laggen så att smeten fördelas till ett jämnt tunt lager. Vänd på pannkakan när smeten har stelnat och fått färg på undersidan. Stek andra sida tills den fått färg. Lägg de färdiga pannkakorna på ett serveringsfat.

 1. Eva

  Förstår inte att jag inte har testat(hittat) det här receptet förrän nu. Och jag förstår inte att ingen har kommenterat ännu! De är såååå goda!!! Och pannkakorna håller ihop, går inte sönder när man vänder dem. Elastiska, fina, utan någon bismak (jag är ingen fan av bovetemjöl t ex ;P) Nu ska det ätas pannkakor här. Tack för ett superbra recept!!

 2. Lotta

  Instämmer fullkomligt med Eva, fantastiska pannkakor, så mycket bättre med potatismjöl som bindemedel än med psyllium som många andra har i sina recept, med psyllium är det nästan omöjligt att få dem tunna.
  Jag varierar ibland med hälften durramjöl, går likabra det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Klicka "SHOP" för att t.ex boka nästa onlineprogram. Avvisa

%d bloggare gillar detta: