Frukost Gröna kuren Mellanmål Mjölkfritt Paleo Raw food SCD-vänliga recept Vegan/Växtbaserat

Nötmjölk på 2 minuter (blandade nötter)

Nötmjölk

Det är så lätt att göra egen nötmjölk! Egentligen behövs ingen blötläggning och silning. Absolut, det kan vara bra att göra om man vill få bort fytinsyra eller aktivera t.ex. mandlar. Men det behövs inte för konsistensens eller smakens skull.

Nötmjölk

Jag älskar god, gräddig nötsmakande mjölk och blandar ibland olika nötter och kärnor och gör mjölk av. Du behöver en blender som är minst 1000W stark – det är allt. Det krävs ingen blötläggning eller silning. Blendern klarar att mixa nötterna i princip helt släta.

Det passar särskilt bra att göra mjölk av valnötter, hasselnötter, mandel och cashewnötter. Paranötter är selenrika och nyttiga och pumpakärnor proteinrika. Därför har jag med några sådana också. Men egentligen tycker jag att man ska göra sin nötmjölk så som man gillar den. Så att den blir god!

Nötmjölk

Med en blandning av nötter så smakar det mycket just nötter.Vill du ha en helt vit och neutral mjölk använder du bara cashewnötter. Jag tycker det passar med nötsmakande mjölk till frukost med t.ex tärnad frukt och granola, i smoothies eller att smaksätta med kakao och vanilj och dricka med isbitar som godisdryck. 

  • 1 dl blandade nötter (jag använde cashewnötter, valnötter, paranötter och pumpakärnor. Andra förslag är mandel och hasselnötter.)
  • 1 liter vatten

Ev. smakbrytning

  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk honung

Kör nötterna i blender tillsammans med ca 2,5 dl av vattnet på högsta hastighet i ett par minuter tills att du har en slät gräddig mjölk. Tillsätt resten av vattnet och av isbitar om du ska dricka/använda mjölken direkt och balanda. Smaka ev. av med en gnutta salt och honung.

(1) Comment

  1. […] på 2 minuter (vegan) Nötmjölk på 2 minuter (blandade nötter) Listor råvaror & produkter – bra att ha hemma Problemen med vegetabiliska […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d