Brunch Frukost Keto kostråd Vegan/Växtbaserat

Tofu scramble

Inlägget innehåller reklam via annonslänkar.

Tofu-scramble är ett supergott och snabbt sätt att tillreda tofu på. Tillreder man det på ett bra sätt så smakar det precis som krämiga scrambled eggs – som är en av mina favoriträtter till frukost, brunch och lunch. 

Personligen undviker jag inte ägg alls; tvärt om – jag äter ägg varje dag i någon form. Ägg är en bra proteinkälla och äggulan innehåller kolesterol vilket vi behöver för hormnonuppbyggnad bl.a. Men är man tvungen att undvika ägg eller är vegan så är tofu-scramble perfekt. Jag äter det som variation för att det är proteinrikt och gott! 

Vissa vill äta scrambled tofu som en proteinrik low-carb-rätt. Då kan du servera rätten som den är eller tillsammans med något paleo-fröknäcke. Om du vill ha ett gott glutenfritt bröd till, med högt näringsinnehåll och bra för blodsockerbalans kan jag rekommendera det här…

Tips bra glutenfritt köpe-bröd! Köp här…

Varför tofu?

Bland mina följare och kost-klienter finns efterfrågan på äggfria recept med högt proteininnehåll. Så här kommer det! 

För den som har problem mage/tarm, vill undvika jäsningar eller har IBS så passar fast tofu (som det här receptet innehåller) bra eftersom att FODMAP-innehållet är lågt. 

Under onlineprogrammen och i min rådgivning så avråder jag från de flesta kött-ersättningsprodukterna. Tofu är ett undantag!

– Hur gör du din tofu-scramble?

Eftersom att jag är lite snobbig vad gäller mina scrambled eggs så känner jag likadant med tofu-scrambe; det måste vara lika gott som det bästa receptet på ägg… För att få det lika krämigt, lent och smakrikt som riktigt bra scrambled eggs så behövs ett par extra smaksättningar… Inget komplicerat men just den här kombinationen av kryddor i det här receptet tycker jag blir super. Hur gör du?

Skriv ut receptet

Tofu scramble

Tofu-scramble är ett supergott och snabbt sätt att tillreda tofu på. Tillreder man det på ett bra sätt så smakar det precis som krämiga scrambled eggs – som är en av mina favoriträtter till frukost, brunch och lunch. 
Måltidbrunch, Frukost
KökKeto, Low-Carb, Växtbaserat, Vegan
NyckelordÄggfritt, Frukost, Mjölkproteinfritt, Proteinrikt, växtbaserat,, Vegan
Tillagningstid: 8 minuter
Portioner: 2 port
Kalorier: 184kcal

Ingredienser

Tillbehör (valfritt)

Instruktioner

  • Förbered tillbehören (valfritt). Halvera tomaterna och stek i torr stekpanna på hög värme på bägg sidor – ca 1 minut på varje sida så att de "grillas". Skölj ur stekpannan och värm upp den igen men lite olja i. Fräs spenaten i stekpannan, salta och peppra och för över spenaten på en tallrik åt sidan.
  • Gör tofu-scramble: Värm upp oljan i en stekpanna och fräs löken på medelvärme tills att den är helt mjuk men utan att den tar för mycket färg.
  • Tillsätt mjölk/vatten och kryddor till stekpannan och koka upp.
  • Mosa tofun lite med en gaffel på en tallrik och för över till stekpannan. Rör om och låt sjuda/värmas under försiktig omrörning under ett par minuter tills att nästan alla vätska kokat bort men tofun fortfarande är "blöt" och len i konsistensen. Servera.

Anteckning

Näringsberäkningen är gjord utan tillbehör. Lägg till de tillbehör du vill, utöver de föreslagna passar t.ex. stekt svamp. Du kan självklart servera med något valfritt bröd

Näringsinnehåll

Kalorier: 184kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 18g | Fat: 10g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 3g | Natrium: 37mg | Kalium: 49mg | Fiber: 2g | Socker: 1g | Vitamin A: 515IU | Vitamin C: 1mg | Kalcium: 257mg | Järn: 3mg

(2) Comments

  1. […] Tofu scramble Äppelpajsmoothie – raw, vegan, extra protein […]

  2. […] en stor portion! 2 ägg kan räcka om du har svårt att få i dig frukost. Äter du inte ägg är tofu-scramble ett alt, proteinbröd med hummus eller avokadoyoughurt med kollagen. Äter du ägg kan du göra […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d