kostråd

De nya matpyramiderna

Scrolla ned för matpyramider för pescetarian- och växtbaserad kost.

De här tre matpyraminderna har jag skapat som underlag till mina klienter och kursdeltagare. En för omnivore-kost, en pescetarian, en för växtbaserad kost. De är baserade på principer för antiinflammatorisk kost och ett funktionsmedicinskt tänk kring mat som medicin. De är inte matematiska utan ska ses som illustrationer för att ge överblick!

Jag jobbar med individanpassad kost och olika personer behöver olika steg av antiinflammatorisk och läkande kost. T.ex. kan någon behöva gå mer mot paleo-kost eller till och med AIP en period. Eller kanske äta enl kostpyramiderna men även anpassa efter låg FODMAP. För någon annan går det ganska bra att vara flexibel med lite vanlig ost och mjölkprodukter, kanske rågbröd ibland osv osv…. Man kan justera och överlappa pyramiderna så att det passar en själv.

Läs mer om hur jag jobbar och mina tjänster här…

Matpyramiderna

❤️ Dela gärna inlägget, tagga de som kan vara intresserade och tipsa! 🙏🏼

Varför nya matpyramider?

En anledning till att jag skapade pyramiderna var att jag märkt att många som själva har uppfattningen att de äter bra gör det med ”fel” balans. D.v.s. man väljer som ex. kanske rätt råvaror, men för mycket fokus på en viss grupp.

Vanligt är t.ex. att man äter för mycket nyttiga sötsaker eller glutenfria bröd eller sädesslag och för lite grönsaker och bra fetter. Eller att man faktiskt äter för mycket grönsaker och frukt och därmed för lite protein och annan substans… Helheten är lika viktig som de enskilda råvarorna! Man äter tex inte antiinflammatoriskt bara för att man dricker gurkmejashot varje dag 😉

Min kunskapsgrund och mina influenser

Läs mer om vad jag menar med ”ren och läkande mat”

📷 Bilder från deltagare i onlineprogrammet/kursen ”ren och läkande mat” – nästa start är 15 Jan om du vill haka på. Läs mer här….

Tips: nästa 21-dagarsprogram – start 15 januari…

REN & LÄKANDE MAT: En onlinekurs för dig som vill läka din relation till hälsosam mat. Du lär dig hur du både äter gott, intuitivt och med gott samvete på samma gång. Den 15 januari får du sedan dagliga mail med coaching och pepp + att vi ses i medlemsgruppen för frågor och svar (jag är aktiv varje dag från programstart). Läs mer…

Tips, du kan nu delbetala uppdelat på tre månader…

Vad säger de som provat?

(5) Comments

  1. […] Läs hela inlägget av Nilla’s Kitchen här –> De nya matpyramiderna […]

  2. […] De nya matpyramiderna Vad är ren och läkande mat? Inflammation och antiinflammtorisk kost – vad är inflammation och hur ska man äta? […]

  3. […] De nya matpyramiderna Vad är ren och läkande mat? Inflammation och antiinflammtorisk kost – vad är inflammation och hur ska man äta? […]

  4. […] De nya matpyramiderna Vad är ren och läkande mat? Inflammation och antiinflammtorisk kost – vad är inflammation och hur ska man äta? […]

  5. […] Vad är ren och läkande mat? – Finns det olika sätt att äta antiinflammatoriskt? Tankar om mat, media och vetenskap De nya matpyramiderna […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

What Our Clients Say
257 recensioner
%d bloggare gillar detta: